Een Waldorfschool in de gemeente Westland

Er komt een nieuwe basisschool in het Westland, en niet zomaar een basisschool maar een Waldorfschool. De Waldorfpedagogiek is nog niet geïmplementeerd in basisscholen in het Westland. Deze onderwijsvorm richt zich op de holistische ontwikkeling van het kind, waarbij creativiteit, sociale vaardigheden en emotionele intelligentie evenveel nadruk krijgen als cognitieve prestaties. Een kind leert in harmonie te leven, in verbinding met zichzelf, de natuur, de leergemeenschap en de maatschappij. We werken vanuit de basis, leren met je hoofd, handen en hart.

Lees meer in onze onderwijsvisie over deze manier van onderwijs.

De locatie is bekend

Achter de schermen zijn wij al maanden bezig met de voorbereiding van de school.

Samen met gemeente Westland zijn we op zoek gegaan naar een passende locatie. Nu is het zover, en we hebben onze locatie gevonden! De locatie is … (trommel geroffel) …

Van Haemstedestraat 28, 2678TX De Lier

Wij zijn zelf erg tevreden met de ruimte en de locatie. Allereerst zijn we verheugd dat de school in De Lier komt, aangezien dit een groeiende dorpskern is. Veel ouders die al interesse hebben getoond in de school, wonen in De Lier en omstreken. De locatie bevindt zich op een steenworp afstand van het park, wat voor ons een groot voordeel is omdat we zo de verbinding met de natuur kunnen behouden. Het gebouw heeft ruime lokalen. Het is nog even afwachten in welke lokalen we zullen beginnen. Het is mogelijk dat we dit gebouw bij aanvang zullen delen met een andere partij, maar dit is op dit moment nog onduidelijk.

Van start in augustus 2025

In augustus 2025 zullen wij onze deuren openen. Wij starten met kleutergroepen, klas 1 (groep 3), klas 2 (groep 4), en we overwegen ook een klas 3 (groep 5).

We kijken erg uit naar de start van onze school!

Nieuwsgierig geworden?

Is jouw interesse gewekt over het onderwijs van De Ondernemende School Westland? Of heb je interesse om je kind aan te melden? Kom gerust eens langs op onze informatieavond. Hier vertellen we meer over ons onderwijs.