De initiatiefnemers

Martine en Yvon kennen elkaar nu ruim 13 jaar. Wij waren allebei werkzaam op de Lentiz Dalton in Naaldwijk. Allebei geboren en getogen in dorpskernen in het Westland.

2021

Nieuwe ontmoeting

In het najaar van 2021 ontmoetten wij elkaar ‘opnieuw’ bij een lezing van Conrad van Pruijsen van de Ondernemende School, georganiseerd door Nieuw Westland. We werden geraakt door de presentatie van Conrad. Het ging over hoe je een nieuw schoolinitiatief kunt starten, waarin het welzijn van kinderen voorop staat. Dat is toch wat alle ouders voor hun kinderen wensen. Hij gaf ons nieuwe inzichten hoeveel ruimte er is binnen de regels van het nieuwe inspectiekader. Dit maakte ons zo enthousiast en nieuwsgierig dat we meer wilden weten en we besloten af te spreken.

2022

In begin 2022 volgde er een aantal verdiepende gesprekken en daaruit voortkomend zijn we gestart met het ontwikkellab ondernemend onderwijs. In een vijftal bijeenkomsten hebben wij vanuit biografisch onderzoek onze eigen onderwijservaringen en onderwijsdenkbeelden, doordacht, doorvoelt en doorgewerkt. Hierin hebben wij elkaar goed leren kennen, een sterk fundament voor samenwerking. Al snel werd duidelijk dat wij vanuit onze volle overtuiging hier onze missie van wilden maken. Ook gedreven op persoonlijk vlak. Want allebei zijn wij ook ouder van jonge kinderen. En gunnen wij onze jongens goed onderwijs!

Medio 2022

Sinds medio 2022 staan wij ingeschreven als vereniging De Ondernemende School Westland. Wij werken samen met onze gemeenschapscoaches Maud van der Knaap en Janneke Sauer, om de school vorm te geven.

Medio 2022

Vanaf medio 2022 tot en met 1 november 2022 hebben we hard gewerkt aan de deugdelijkheidseisen, belangstellingsmeting, Raad van Toezicht formuleren, gesprekken met de gemeente, besturen en het samenwerkingsverband en een omschrijving van de school in 3000 tekens.

April 2023

In april 2023 hebben wij, middels een brief van de minister van OCW, te horen gekregen dat wij groen licht hebben voor de school. Dit betekent dat wij de schooldeuren bekostigd mogen openen in augustus 2024.

NU

De startdatum en locatie maken we bekend eind maart.

Ga jij AAN op ons initiatief en wil je meer weten?

Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via
info@deondernemendeschool-westland.nl

Hartelijke groeten,

Martine en Yvon

De Ondernemende School Westland

“Als de mens van zichzelf ten diepste weet, wie die is en wat die wil, dan is een stevige basis voor de toekomst gelegd.”

Wij bieden basisonderwijs aan op een manier die
aansluit bij de kinderen van nu.