Mijn naam is Martine de Bruijn. Ik ben 41 jaar en woon samen met mijn partner, zoontje en vier (bonus)kinderen in Honselersdijk. Ik heb 14 jaar in het voorgezet onderwijs gewerkt. Begonnen als lerares lichamelijke opvoeding en mentor en later ook als schoolopleider.

Mijn hart ging vooral uit naar het begeleiden van ontwikkelprocessen, zowel bij leerlingen als leerkrachten. Sinds 2017 begeleid ik vanuit mijn eigen praktijk Up to Grow ontwikkelprocessen, individudeel en in groepsverband.

Mijn beweegreden dit initiatief te starten is het verlangen naar gezond makend onderwijs. Onderwijs waar het kind in zijn totaliteit -in het denken, voelen en willen- wordt aangesproken. Onderwijs waarbij de leerkracht in de eerste plaats zoekt naar wat uit het kind zelf tevoorschijn wil komen. De Waldorfpedagogiek biedt hiervoor en zeer rijke voedingsbodem. Onderwijs met bezieling!

Terug naar ons team

De Ondernemende School Westland

“Als de mens van zichzelf ten diepste weet, wie die is en wat die wil, dan is een stevige basis voor de toekomst gelegd.”

Wij bieden basisonderwijs aan op een manier die
aansluit bij de kinderen van nu.